Veste bună pentru şoferii care circulă pe centura Bucureşti

Construirea pasajului suprateran de pe centura Bucureşti-Domneşti a intrat în linie dreaptă. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat că a fost semnat contractul de servicii pentru “Supervizarea execuţiei Pasajului Suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti-Domneşti”. 0

Contractul de servicii a fost atribuit Asocierii Alphaconsult & Engineering S.R.L. – Acciona Ingenieria SA, cu o durată de implementare de 53 de luni.

Valoarea totală a contractului este de 710.000 lei fără TVA, finanţarea fiind asigurată de la  bugetul de stat.

“În contextul necesităţii fluidizării traficului pe centura Municipiului Bucureşti, construirea pasajului a apărut ca o necesitate obiectivă pentru descongestionarea circulaţiei în intersecţia centurii rutiere şi a liniei CF de centură cu strada Prelungirea Ghencea şi DJ 602”, potrivit unui comunicat CNADNR.

Pasajul va avea o lungime de 260 de metri şi ar urma să fie gata în 2017, dar lucrările nu au început încă.

Mai mulţi locuitori din Domneşti au protestat în stradă anul trecut, în mai multe rânduri, cerând construirea unui pasaj care să lege zona de Centura Capitalei. Oamenii reclamau că pierd ore întregi pe o bucată de câţiva kilometri de drum, pentru că numărul maşinilor este în creştere, în zonă. Bulevardul Prelungirea Ghencea leagă localităţile din zona Domneşti de Bucureşti.

Şoseaua care face legătura între Bucureşti şi localitatea Domneşti are o singură bandă pe sens. Locuitorii s-au plâns şi că lipsa infrastructurii pietonale reprezintă un mare risc, mai ales pentru copiii din cartierele noi din zonă.

Compania de drumuri promite că realizarea pasajului va facilita accesul firmelor şi al populaţiei din cartierele rezidenţiale din zonă şi va fluidiza traficul pe centura rutieră a Municipiului Bucureşti care preia un volum mare de trafic.

gandul financiar