O vedetă a postului MTV a murit în urma unui accident de paraşutism

Erik Roner, un star al sporturilor extreme, care a apărut cu regularitate în emisiunea “Nitro Circus” a postului MTV, a murit luni, la vârsta de 39 de ani, în urma unui accident de paraşutism, în California, informează variety.com. 0

Sportivul american trebuia să efectueze un salt cu paraşuta – o acrobaţie colectivă, alături de alţi paraşutişti – la un eveniment organizat de un club de golf din Olympic County, California. La finalul saltului, Erik Roner a deviat de la traseul stabilit şi s-a izbit puternic de un copac, în timp ce încerca să aterizeze, rămânând suspendat în coronament, la mare înălţime de sol.

Echipele de salvare au reuşit să îl elibereze destul de repede pe Erik Roner din copac, însă impactul a fost mult prea puternic, iar medicii au pronunţat decesul său la faţa locului. Ceilalţi paraşutişti care au efectuat acel salt au aterizat în condiţii de siguranţă.

Autorităţile americane au iniţiat o anchetă, iar Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) din Statele Unite a fost informată în legătură cu acest accident.

Erik Roner a fost prezentator al emisiunii “Locals”, difuzată de Outside Television, un post TV dedicat emisiunilor sportive.

De asemenea, membru activ al comunităţii sporturilor extreme, Erik Roner apărea în mod frecvent în emisiunea “Nitro Circus” a postului MTV, care prezenta acrobaţiile unei echipe de sportivi, coordonaţi de Travis Patrana. Emisiunea a avut două sezoane şi a generat un turneu, o continuare TV ce a prezentat acel turneu, dar şi un film 3D.

Erik Roner a crescut în nordul Californiei şi a absolvit cursurile Universităţii Brigham Young, unde a obţinut o diplomă în grafică şi design. După ce s-a decis să se dedice sporturilor extreme, în special salturilor cu paraşuta, Erik Roner a apărut în mai multe filme despre acest sport şi a obţinut sponsorizări de la companii precum Hurley, Rockstar, Klint, DNA şi Backcountry.com.

Sportivul american era căsătorit şi avea doi copii.

gandul monden