Ponta atacă din nou procurorii. „Instituţiile sun blocate de frică”

România are programe cu finanţare europeană de 3,3 miliarde de euro care nu pot fi trimise Comisiei Europene pentru decontare deoarece fac obiectul unor anchete derulate de procurori, a susţinut premierul Victor Ponta, comentând că instituţiile sunt blocate „de frică”. 0

“Avem programe europene, că se tot discută de ce nu am absorbit toate fondurile europene. Avem programe europene de 3,3 miliarde de euro (…) care nu pot fi trimise la Bruxelles pentru decontare pentru că sunt în cercetare. (…) Eu zic că e foarte rău, pentru că banii ăia îi pierdem. Adică erau bani care veneau de la Comisia Europeană”, a declarat Ponta, la Antena 3.

Premierul a mai spus că România are după primele nouă luni un excedent bugetar de 1,5 miliarde de euro, bani care în mod normal ar trebui să ajungă în economie.

“Deocamdată suntem pe plus, după nouă luni suntem pe plus, adică avem un miliard şi jumătate de euro. (…) S-ar putea să nu avem deloc deficit. O să încercăm să cheltuim banii totuşi, pentru că e important ca banii să se ducă în economie. (…) Problema noastră asta este, că nu e un lucru neapărat de mândrie, e o problemă că nu reuşim, multe instituţii sunt blocate şi nu reuşim să cheltuim banii”, a explicat Victor Ponta.

Întrebat de ce sunt instituţiile blocate, premierul a răspuns: “De frică”.

gandul actualitate