Sorin Oprescu va fi dus înapoi în Arestul Poliţiei. Medicii de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşt îl externează

Medicii de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti au decis externarea lui Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei urmând să fie scos de poliţişti din unitatea sanitară şi dus înapoi în Arestul Central, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliţie. 0

Potrivit surselor citate, starea de sănătate a lui Sorin Oprescu permite reîncarcerarea acestuia în Arestul Central, în urma coronarografiei nefiind găsite probleme foarte grave, care să impună menţinerea lui în spital.

Astfel, medicii care l-au îngrijit pe Oprescu au stabilit externarea acestuia, edilul urmând să fie scos de poliţişti din unitatea sanitară în aproximativ o oră, au precizat sursele citate.

Avocaţii lui Sorin Oprescu au declarat, pentru MEDIAFAX, că Sorin Oprescu a fost supus luni unei coronarografii, starea acestuia fiind bună.

Aceştia au precizat că l-au văzut pe Sorin Oprescu luni seară, când i-au prezentat şi cererea de probatorii care urmează să fie depusă miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Avocatul Viorel Mocanu a declarat, luni, că pentru evaluarea stării de sănătate a lui Sorin Oprescu s-au solicitat de urgenţă toate actele medicale de la Clinica Academica, un edilul a mai fost supus unor investigaţii, şi de la Spitalul Elias.

Primarul suspendat al Capitalei, care suferă de diabet şi afecţiuni cardiace, a fost dus, sâmbătă după-amiază, din Arestul Central al Capitalei la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, fiind internat într-o rezervă la Secţia de Cardiologie, unde a fost în permanenţă păzit de trei agenţi, conform surselor medicale.

Medicii specialişti l-au supus pe Sorin Oprescu unor investigaţii atât în cursul zilei de sâmbătă, cât şi duminică, iar luni, după reanalizarea stării sale de sănătate, au stabilit că este necesară efectuarea unei coronarografii.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie, din 15 septembrie.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis “Grenadă”, a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoşoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracţională a lui Popa şi l-ar fi menţinut în funcţie, susţin anchetatorii.

Avocaţii lui Sorin Oprescu vor să ceară DNA confruntarea primarului suspendat al Capitalei cu Bogdan Popa, şeful de la Administraţia Cimitirelor, dar şi audierea unor martori propuşi de apărare şi depunerea unor înscrisuri suplimentare la dosarul de corupţie.

“Cerem audierea a şase martori pe situaţia de fapt, reaudierea unui martor întrucât declaraţiile sale sunt în opinia apărării insuficiente în raport de situaţia de fapt reţinută de procurori şi confruntare cu inculpatul denunţător Bogdan Popa, întrucât între declaraţiile domnuli Oprescu, date în faţa judecătorului de drepturi şi libertăti de la Curtea de Apel Bucureşti, şi ale lui Bogdan Popa sunt contradicţii”, a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Alexandru Chiciu.

Potrivit avocaţilor, cererea va fi depusă la DNA după ce va fi văzută şi de primarul Sorin Oprescu.

În ce priveşte contestaţia de la Curtea de Apel Bucureşti, formulată după ce Tribunalul Capitalei a respins cererea lui Sorin Oprescu de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlui judiciar sau cu arestul la domiciliu, avocatul a spus că edilul a arătat că vrea să participe, dar dacă nu va putea să fie prezent, din motive obiective, judecata va avea loc şi în lipsa clientului său.

gandul actualitate