Un ucrainean a încercat să traverseze Dunărea înot. Când a fost prins de poliţiştii de frontieră, a dat cea mai ciudată explicaţie

Un cetăţean ucrainean care intenţiona să treacă ilegal frontiera de stat în România, a fost prins de poliţiştii de frontieră tulceni în timp ce traversa Dunărea înot, fiind predat autorităţilor din ţara sa pentru continuarea cercetărilor. 0

Potrivit Gărzii de Coastă, un echipaj al Poliţiei de frontieră din cadrul SPF Pardina a observat, luni după-amiază, în jurul orei 16.50, un bărbat care traversa Dunărea, înotând dinspre malul ucrainean spre cel românesc şi imediat a fost declanşată o operaţiune de interceptare a acestuia, cu o ambarcaţiune rapidă de intervenţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bărbatul a fost preluat în ambarcaţiune şi dus pentru verificări la sediul SPF Pardina, unde s-a stabilit că este vorba de un cetăţean ucrainean, în vârstă de 27 de ani. Tânărul a declarat că a dorit să se răcorească în Dunăre, în zona plajei din oraşul Ismail, şi, în timp ce înota, a vrut să încerce să traverseze fluviul până pe malul românesc.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit dosar penal pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, tânărul fiind apoi predat autorităţilor ucrainene pentru continuarea cercetărilor, conform protocolului încheiat între cele două state.

gandul actualitate