Mama unui student la Medicină i-a lăsat decanului 3.000 lei în cutia poştală ca să-l treacă examenul. Ce s-a întâmplat când profesorul a găsit banii

Un student la Facultatea de Medicină a Universităţii ”Transilvania“ din Braşov şi mama acestuia au fost trimişi în judecată pentru dare de mită, după ce femeia i-a promis decanului instituţiei 1.000 de euro pentru a-l promova pe fiul său la un examen şi chiar i-a lăsat 3.000 de lei la cutia poştală. 0

Potrivit unui comunicat de miercuri al Parchetului Tribunalului Braşov, procurorii i-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe Bud Andrei, student la Facultatea de Medicină a Universităţii ”Transilvania“ din Braşov, şi pe mama acestuia, Labina Aurelia Lucica, pentru dare de mită şi complicitate la dare de mită.

Conform sursei citate, cei doi au încercat să-l convingă pe profesorul universitar Marius Alexandru Moga, decanul Facultăţii de Medicină şi şef al secţiei obstetrică-ginecologie IV de la Maternitatea Braşov, să primească bani pentru a-l promova pe student la examenul de specialitate ”Obstetrică-ginecologie”, materie predată în anul al şaselea de studiu, semestrul I.

Procurorii au stabilit că, în perioada 28 – 30 august 2014, mama studentului a mers în repetate rânduri la locuinţa profesorului Moga, titular al disciplinei ”Obstetrică-ginecologie”, cerând insistent să discute cu acesta.

Femeia i-a promis profesorului, în 30 august, că îi va oferi 1.000 de euro, pentru a-l promova pe fiul său, Bud Andrei, la examenul respectiv, pe care urma să-l susţină în sesiunea de reexaminări de la începutul lunii septembrie 2014.

Profesorul a refuzat banii şi l-a picat pe student, prin urmare mama tânărului lăsându-i profesorului, în cutia poştală, un plic cu 3.000 de lei, pentru a-l primi pe fiul ei în sesiuena de restanţe, deşi acesta nu mai avea dreptul să susţină examenul.

”În 4 septembrie 2014, după ce a picat examenul în sesiunea de reexaminări, inculpatul Bud Andrei, sprijinit de inculpată, a mers la locuinţa martorului denunţător Moga Marius Alexandru, decan al facultăţii şi titular al disciplinei «Obstetrică-ginecologie» şi a lăsat acestuia, în cutia poştală, un plic ce conţinea suma de 3.000 lei în scopul permisiunii ce ar fi trebuit să-i fie acordată de denunţător, contrar regulamentelor universitare, de a participa la sesiunea de restanţe la materia predată de acesta, pe care inculpatul nu-l mai putea susţine, nefiind promovat la sesiunile de reexaminări anterioare“, se arată în comunicatul procurorilor.

Incidentul a avut loc la scurt timp după ce fostul prodecan al Facultăţii de Medicină, Lazăr Onisâi, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Braşov, în 24 martie 2014, la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, el fiind acuzat că a luat mită de la 32 de studenţi. După condamnare, Onisâi a fost obligat de instanţă să returneze studenţilor care l-au denunţat sumele pretinse, fiind vorba despre 8.750 de euro.

gandul actualitate