Percheziţii la o firmă de produse din carne, suspectată de evaziune de două milioane de euro

Poliţiştii fac percheziţii, miercuri, în Alba şi în Bucureşti, la o firmă şi la şapte persoane suspectate de evaziune, prin care au produs un prejudiciu de două milioane euro, după ce au cumpărat animale vii prin firme “fantomă”, care au ajuns în abatoarele societăţii şi au fost vândute “la negru”. 0

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, la 11 adrese, fiind ridicate documente de la sediul şi punctele de lucru ale societăţii comerciale din domeniul comerţului cu carne, suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Cele şapte persoane la locuinţele cărora au loc percheziţii vor fi duse la audieri, urmând ca anchetatorii să stabilească dacă vor fi luate în cazul acestora măsuri preventive, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Anchetatorii au stabilit, în urma cercetărilor, că în perioada ianuarie 2013 – martie 2015, suspecţii ar fi efectuat mai multe achiziţii intracomunitare de animale vii, prin intermediul unor societăţi de tip “fantomă”, care nu ar fi fost declarate în totalitate şi pentru care nu ar fi fost achitate obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat.

“Materia primă (în special, porci vii) ar fi ajuns în final în abatoarele unei societăţi din judeţul Alba, specializată în procesarea şi comercializarea produselor şi preparatelor din carne, produsele finite fiind ulterior comercializate «la negru», prin intermediul magazinelor proprii de prezentare şi desfacere. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de aproximativ 2.000.000 de euro”, a precizat sursa citată.

Potrivit unor surse din Poliţie, firma vizată de anchetatori este Carmes Alba, al cărei patron este Nicolae Cristea.

Cercetările sunt efectuate într-un dosar penal instrumentat de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului Curţii de Apel Bucureşti. Ancheta a fost făcută cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. La acţiune participă şi poliţişti de la inspectoratele de poliţie din judeţele Alba, Hunedoara şi Sibiu.

gandul actualitate