Şefa DNA continuă disputa cu ANAF: Fiscul recuperează doar 12 la sută din pagubele produse de corupţi

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, întreabă de ce Justiţia şi Finanţele nu rezolvă problemele legislative cu care se confruntă ANAF-ul în recuperarea prejudiciilor. Fiscul recuperează doar 12 la sută din pagubele produse de corupţi şi dă vina pe lipsa de personal şi pe legislaţia deficitară. 0

Săptămâna trecută, şefa DNA a criticat ANAF pentru că nu recuperează banii de la corupţi. În replică, şeful Fiscului s-a plâns că nu are oameni suficienţi şi că se întâmpină piedici legislative. De ce nu se fac modificările legislative de care e nevoie, a întrebat şefa DNA.

O agenţie de Administrare a Bunurilor Sechestrate este încă în faza de proiect, ce aşteaptă votul final în Parlament. Între timp, Fiscul are de recuperat 300 de milioane de euro numai din sentinţele definitive de anul trecut. Banii ar permite dublarea salariilor medicilor, a spus Kovesi. Cifra a fost contestată însă de ANAF, care susţine că suma ar fi de 150 de milioane de euro. Şefa DNA cere şi eliminarea imunităţii pe viaţă a miniştrilor şi foştilor miniştri în faţa legii, potrivit TVR.

Prim-ministrul Victor Ponta nu a putut fi anchetat pentru conflict de interese, infracţiune presupus comisă în exerciţiul funcţiei de prim-ministru. Parlamentul nu a aprobat ancheta DNA. Dacă ar fi făcut-o, preşedintele Klaus Iohannis ar fi putut să îl suspende din funcţie pe premier.

gandul actualitate