Trecerea de pietoni pe care au protestat angajaţii RAAN, blocând un drum naţional, a fost desfiinţată. Care este explicaţia oficială

Trecerea de pietoni de pe drumul naţional 67, în Drobeta Turnu Severin, unde angajaţii RAAN au protestat mai multe zile faţă de neplata salariilor restante blocând traficul rutier, a fost desfiinţată, decizia fiind luată de poliţiştii Serviciului Rutier şi angajaţii Secţiei de Drumuri din municipiu. 0

Angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale Drobeta Turnu Severin au sterş, în cursul după-amiezii de marţi, marcajul pietonal de pe DN 67, din faţa platformei Romag Termo a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare, totodată fiind îndepărtat şi semnul de circulaţie care era amplasat în zonă şi care indica prezenţa respectivei treceri de pietoni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, comisar Nicolae Lohon, a declarat, miercuri, că trecerea de pietoni a fost desfiinţată, ca urmare a unei analize făcute de Serviciul Rutier în cazul tuturor trecerilor de pietoni din judeţ.

“Serviciul Poliţiei Rutiere, în urma analizării, de comun accord, cu Secţia de Drumuri Naţionale a situaţiei trecerilor de pietoni de la nivelul întregului judeţ, a stabilit că unele dintre ele, în ceea ce priveşte gradul de funcţionalitate, nu sunt corespunzătoare. Acolo, trecerea de pietoni se opreşte în dreptul unui imobil, iar cetăţeanul respectiv este nevoit de fiecare dată când pleacă sau vine acasă, să oprească maşina pe trecerea de pietoni, iar la aproximativ 60-70 de metri se află o altă trecere de pietoni, din câte am observat noi, intens circulată”, a declarat Lohon.

Întrebat dacă desfiinţarea trecerii de pietoni din faţa platformei Romag Termo are vreo legătură cu protestele angajaţilor RAAN care au blocat traficul rutier pe drumul naţional 67, traversând în mod repetat pasajul respectiv, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Drobeta Turnu Severin, Cornel Folescu, a spus că cei care vor să protesteze pot folosi altă trecere de pietoni care se află la aproximativ o sută de metri distanţă de cea desfiinţată.

“Trecerea de pietoni la care faceţi referire este în apropierea unei alte treceri de pietoni, la aproximativ o sută de metri, este vorba despre fluidizarea traficului. Până la urmă, este vorba despre o sută de metri, unde protestatarii pot continua să protesteze dacă dumnealor consideră că este normal. Nu am desfiinţat o trecere de pietoni acolo decât cu scopul declarat că nu are niciun fel de utilitate”, a mai declarat Folescu.

În cursul dimineţii de miercuri, angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale Drobeta Turnu Severin au desfiinţat şi o altă trecere de pietoni, din dreptul Hidrocentralei Porţile de Fier, acolo unde, de asemenea, în cursul lunii noiembrie a anului 2014, mai mulţi angajaţi ai Hidroserv Porţile de Fier au protestat faţă de conducerea companiei de stat, în acelaşi mod ca şi angajaţii RAAN, traversând în mod repetat DN 6 şi blocând circulaţia rutieră.

gandul actualitate