O judecătoare din Bucureşti a amânat pronunţările în 611 dosare. Ce s-a întâmplat când a venit Inspecţia Judiciară

Inspecţia Judiciară cere sancţionarea disciplinară a magistratului Irina Elena Leonte, de la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, care în 611 cauze a amânat pronunţările pentru perioade cuprinse între o săptămână şi opt luni. 0

“Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru judecători au dispus prin rezoluţia din data de 28 septembrie 2015 exercitarea acţiunii disciplinare faţă de doamna Irina Elena Leonte, judecător la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, pentru abaterea disciplinară de art. 99 lit. h), teza I – „nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor” din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată şi modificată”, arată joi Inspecţia Judiciară (IJ), într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în motivarea acţiunii disciplinare s-a reţinut faptul că judecătoarea Irina Elena Leonte a amânat pronunţarea pentru perioade cuprinse între o săptămână şi opt luni în 611 cauze.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistratului în cauză.

gandul actualitate