Producătorul craiovean al ferestrelor QFort a sărit pragul de 1.000 de angajaţi şi trimite la export două treimi din vânzări

Producătorul craiovean al ferestrelor QFort a sărit pragul de 1.000 de angajaţi şi trimite la export două treimi din vânzări

astăzi, 00:08

Autor:


Andreea NeferuVezi galeria foto
Casa Noastră a participat în ultimii ani la mai multe târguri internaţionale, unul dintre cele mai recente fiind EquipBaie, care a avut loc în Franţa în noiembrie anul trecut

Producătorul de sisteme de ferestre şi uşi Casa Noastră din Craiova, care comercializează brandul QFort, a încheiat anul precedent cu afaceri de aproape 160 de milioane de lei (36 mil. euro), în creştere cu 13% faţă de 2013.

„Am crescut datorită expor­turilor, care au repre­zentat 67% din cifra de afaceri de anul trecut“, spune Ştefan Cherciu, preşedinte şi acţionar majoritar al Casa Noastră. Compania a început livrările în străinătate pe timp de criză, în 2009, iar acum exportă în ţări precum Italia, Franţa, Austria, Ger­mania, Elveţia, Belgia sau Olanda.

Pentru anul 2015 compania şi-a propus o creştere de cel puţin 15% a cifrei de afaceri comparativ cu anul precedent, Cherchiu estimând că exporturile au potenţial să atingă o pondere de 75% din rulaj. „Anul acesta o să consolidăm businessul în Italia. (…) În Franţa am intrat timid anul trecut, anul acesta va fi anul în care vom dezvolta numărul de clienţi şi agenţi. (…) Iarăşi Germania este o piaţă imensă, care trebuie fructificată, dar preferăm să ne concentrăm câte doi-trei ani într-o ţară şi după să mergem mai departe, după ce avem acoperire la nivel naţional“, afirmă Cherciu.

Pentru a pătrunde pe pieţe noi sau pentru a-şi extinde prezenţa în anumite ţări, Casa Noastră a participat în ultimii ani la mai multe târguri internaţionale de profil, unul dintre cele mai recente fiind EquipBaie, care a avut loc în Franţa în noiembrie anul trecut.


Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.01.2015