Peste un milion de litri de vin indisponibilizati in urma controalelor

Peste 1.000.000 de litri de vin neconform sau impropriu consumului au fost indisponibilizati de politistii de investigare a criminalitatii economice, in urma unei actiuni pentru verificarea operatiunilor cu vin si produse viti-vinicole desfasurate de Politia Romana.


Au fost verificate 16 puncte de lucru, din patru judete, ale unor societati ce desfasoara activitati economice in domeniul vinului.

In zilele de 20 si 21 ianuarie a.c., Directia de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane a desfasurat o actiune, in judetele Buzau, Bacau, Neamt si Vrancea, pentru prevenirea si descoperirea ilegalitatilor ce se comit in domeniul producerii si comercializarii vinurilor si a produselor viti-vinicole.

Ieri, echipele de control au verificat 7 agenti economici, la 16 puncte de lucru ale acestora.

In urma controalelor, politistii au indisponibilizat 1.004.800 de litri de vin, dintre care 843.600 de litri de vin alb si 161.200 de vin rosu, care, in urma analizelor, s-a constatat ca este neconform sau impropriu consumului ori comercializarii.

Din intreaga cantitate indisponibilizata, 13.289 de pet-uri de un litru si doi litri erau pregatite pentru a fi comercializate populatiei.

Activitatile continua si in cursul zilei de astazi, fiind efectuate verificari si cu privire la realitatea si corectitudinea inregistrarilor financiar contabile, aprovizionarea cu materii prime si materiale, in special struguri si recipiente pentru ambalarea produselor finite, stocurile de produse existente si beneficiarii marfurilor comercializate.

Concomitent, politistii de investigare a criminalitatii economice continua verificarile si in alte judete, unde agentii economici verificati au comercializat vinuri si produse viti — vinicole.

La actiune participa 35 de politistii de investigare a criminalitatii economice, impreuna cu specialisti din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si ai Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor.


IGPR