Primul curs acreditat de agricultura ecologica

Agricultura ecologica a devenit in ultimii cinci ani unul dintre cele mai profitabile domenii ale economiei. Numarul fermierilor care practica aceasta forma de agricultura a crescut de la 2.000 la 26.000 in numai patru ani de zile. Potentialul de afaceri oferit de pietele externe a determinat fermieri din agricultura conventionala dar si persoane fara experienta sa se orienteze catre infiintarea unei ferme ecologice.

 

 

Indiferent de dimensiunile ei, o afacere in agricultura ecologica trebuie sa porneasca de la cateva premise esentiale: folosirea de materie prima adaptata acestui tip de ferma si certificarea produselor obtinute in urma activitatii. La cursul de “Operator in ferme ecologice mixte” organizat de Creative Business Management  timp de patru zile participantii vor invata pas cu pas care sunt etapele infiintarii si certificarii unei ferme ecologice. Agentia va incepe o sesiune de cursuri de formare in mai multe orase din tara precum:

    • BUCURESTI: 31 IANUARIE-3 FEBRUARIE
    • SUCEAVA: 14 -17 FEBRUARIE
    • CLUJ-NAPOCA: 7-10 MARTIE
    • CONSTANTA: 21-24 MARTIE
    • TIMISOARA: 21-24 MARTIE


In prima zi de curs, participantii vor invata de la lectorul Maria Toader, profesor in cadrul UASMV, principiile cultivarii plantelor in sistem ecologic, retete de fertilizatori si metode de recoltare. Modulul de crestere a animalelor in sistem ecologic va fi sustinut a doua zi de lectorul Viorica Boboc, presedinte al Asociatiei Bioavicultorilor din Romania- BIOAVIROM, care va prezenta toate speciile importante de animale cu tipologiile si nevoile lor de crestere in sistem ecologic. In cea de-a treia zi de curs, dr. Ing. Aurelia Caldararu, va prezenta conditiile de certificare ale unei ferme ecologice, modul de etichetare al produselor ecologice, relatia cu furnizorii si procedura de export. In ultima zi de curs, participantii vor face o vizita la una dintre cele mai cunoscute ferme ecologice mixte din zona. Cursantii vor discuta despre tehnologii de productie, metode de fertilizare,  tipuri de culturi si vor beneficia de indrumari si sfaturi de la un fermier cu experienta in agricultura ecologica. Deplasarea se va face cu un autocar, pus la dispozitie de organizator.

Costul cursului este de 800 lei, insa daca optati doar pentru modulul vegetal costa 650 lei. Certificatul pe care il veti primi la finalizarea cursului este acreditat de ANC (Autoritatea Nationala de Calificari) si recunoscut de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Mai multe detalii gasiti pe www.cbmanagement.ro, pe adresa de mail
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
sau telefonic la 0743.183.353.