Numărul donatorilor de sânge din Vaslui s-a dublat în ultimele zile: oamenii vin pentru tichetele de masă

Numărul donatorilor de sânge din judeţul Vaslui s-a dublat în ultimele zile, în condiţiile în care mulţi din cei care au mers la Centrul de Transfuzii Sanguine sunt persoane cu venituri reduse care se bucură de cele şapte tichete de masă cu care îşi pot face cumpărăturile de Paşte. 0

Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine (CJTS) Vaslui, care funcţionează într-o locaţie din municipiul Bârlad, a fost luat cu asalt, în această săptămână, de către donatorii de sânge, în condiţiile în care numărul acestora a ajuns şi la 40 de persoane într-o zi, dublu faţă de o perioadă obişnuită din an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La fel ca şi în ajunul sărbătorilor de iarnă, mulţi din cei care donează sânge sunt persoanele cu venituri reduse care, în acest fel, obţin o parte din resursele financiare necesare pentru a face cumpărăturile de Paşti.

“Acum este acea perioadă a anului când se prezintă la Centrul de Transfuzii Sanguine donatorii noştri fideli. Este bine pentru noi deoarece reuşim să refacem stocurile de sânge. După sărbători, intenţionăm să facem o campanie de recoltare şi în municipiul Vaslui, unde, din păcate, nu avem un centru permanent pentru donaţii de sânge”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX directorul CJTS Vaslui, Violeta Nistor.

Pentru o pungă de sânge de 450 de mililitri, donatorii primesc şapte tichete de masă, cu valoarea nominală de 9,35 de lei, precum şi o zi liberă la serviciu, pentru cei care au un loc de muncă.

gandul actualitate