Un miliardar chinez şi-a dus 6.400 de angajaţi în teambuilding în Franţa, unde i-a cazat în 140 de hoteluri de lux. Cât a costat toată distracţia

Un miliardar chinez şi-a dus 6.400 din cei 12.000 de angajaţi într-o vacanţă pe Coasta de Azur, unde toţi cei implicaţi au doborât recordul mondial pentru cel mai mare lanţ uman făcut vreodată. 0

Preşedintele companiei Tiens Group, Li Jinyuan, a închiriat 140 de hoteluri în Paris şi grupul uriaş a vizitat obiective importante, precum muzeul Luvru.

Cei 6.400 de angajaţi au mers şi pe Coasta de Azur, unde Li Jinyuan a închiriat 4.760 de camere în 79 de hoteluri de patru şi cinci stele din Cannes şi Monaco.

Angajaţii au avut nevoie de 147 de autobuze, pentru a fi transportaţi de la hotel la Promenade des Anglais în Nisa, unde au format cel mai mare lanţ uman din istorie. Aceştia s-au aşezat astfel încât să formeze fraza “Visul companiei Tiens este să fie în Nisa, pe Coasta de Azur”, pentru a aniversa 20 de ani de parteneriat între compania chineză şi regiunea franceză.

În urma acestei excursii cu adevărat excentrice, Franţa a câştigat 33 milioane euro. Grupul format din peste 6.400 de angajaţi va cheltui 13 milioane euro în Paris. În Nisa, aceştia vor cheltui 20 milioane euro, deoarece mulţi dintre oaspeţii chinezi sunt cazaţi la hotelurile scumpe din Cannes.

Li Jinyuan, în vârstă de 57 de ani, este unul dintre cei mai bogaţi chinezi, cu o avere de câteva miliarde de dolari. Miliardarul a înfiinţat compania în 1995, aceasta fiind un conglomerat format din mai multe afaceri în biotehnologie, managementul sănătăţii, comerţ digital, domeniul hotelier şi turistic.

Franţa, care încearcă să-şi revigoreze economia, este cea mai vizitată ţară din lume, potrivit cifrelor ONU şi mulţi turişti provin din China.

Aproape 85 milioane de turişti susţin anual o industrie de 150 miliarde euro, care generează 7% din PIB-ul Franţei. În 2013, cei mai mulţi turişti au provenit din ţările europene învecinate, dar 3,1 milioane au provenit din SUA şi 1,7 milioane din China.

gandul monden