PSD renunţă la mitingul anunţat pentru vineri la Palatul Parlamentului

PSD renunţă la mitingul programat pentru vineri la Palatul Parlamentului, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Gabriela Firea, precizând că a fost luată această decizie după ce şi Opoziţia a făcut un gest similar. 0

“Ne-am gândit că în momentul în care Opoziţia a anunţat că renunţă la miting, putem face şi noi un gest similar, iar moţiunea de cenzură să se dezbată în Parlament”, a declarat Gabriela Firea la Realitatea TV.

La rândul său, liderul PSD, premierul Victor Ponta, a precizat, pe Facebook, că va discuta cu toţi colegii săi din Coaliţie şi le va propune să amâne, de asemenea, mitingul PSD programat pentru vineri, în Parcul Izvor.

Miercuri după-amiază, copreşedintele PNL Vasile Blaga a anunţat, în urma şedinţei Biroului Permanent Naţional al PNL, că formaţiunea renunţă la lanţul uman care ar fi urmat să fie organizat vineri la Palatul Parlamentului, în condiţiile în care în aceeaşi zi, la aceeaşi oră şi în acelaşi loc PMB aprobat şi un miting al PSD, acesta adăugând că liberalii nu vor să fie parte la manifestaţii ca în anii ’90.

PNL primise de la Primăria Capitalei autorizaţie pentru organizarea unui miting la Palatul Parlamentului, vineri, când Parlamentul va dezbate moţiunea de cenzură a liberalilor.

Rovana Plumb, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, afirma duminică, în conferinţă de presă, că PSD nu intenţionează să organizeze contraproteste la acţiunile anunţate de PNL ca reacţie la refuzul lui Ponta de a demisiona.

Primăria Capitalei a precizat că aprobarea pentru mitingurile cerute de PNL şi PSD a fost dată de comisia de specialitate a municipalităţii, în locuri diferite, aflate la o distanţă de aproximativ un kilometru, iar primarul Sorin Oprescu nu a participat la luarea deciziei, întrucât este plecat din ţară.
 
gandul politica