Ce pot face radiaţiile din corpul uman

O imagine cu un om numai piele şi os, ajuns aşa în urma radiaţiilor, a făcut înconjurul internetului în ultimele zile. Este vorba despre japonezul Hiroshi Ouchi, de 35 de ani, care a suferit un accident teribil la fabrica de procesat uraniu din Tokaimura, situată în nord-estul Tokyo. 0

Cauza teribilului accident, petrecut în 30 septembrie 1999, a fost depozitarea soluţiei de azotat de uranil, soluţie care conţine 16,6 kilograme de uraniu, într-un rezervor de precipitare, depăşind masa sa critică, scrie iflscience.com

Trei dintre muncitorii aflaţi acolo au fost expuşi la cantităţi incredibile de radiaţii. În urma expunerii directe la radiaţii, cromozomii din corpul lui Ouchi au fost distruşi complet.

Potrivit unei cărţi scrise de  NHK-TV şi numită O moarte lentă: 83 de zile de boală de radiaţii, atunci când a ajuns la camera de urgenţă a spitalului din Tokyo, Ouchi a apărut relativ bine pentru cineva care tocmai a fost supus la niveluri mari de  radiaţii şi a fost în stare să discute cu medicii. Asta până în momentul în care pielea a început să îi cedeze.

Japonezul a fost ţinut în viaţă timp de trei luni, în condiţiile în care pielea începuse să se desprindă de pe corp. Organele sale interne nu au mai funcţionat şi el a pierdut 20 de litri de lichide într-o singură zi. Starea lui de sănătate a fost atent monitorizată de o echipă de medici, asistente medicale şi specialişti. Pentru a-i îmbunătăţi starea de sănătate, medicii au făcut transplanturi de celule stem, grefe de piele şi transfuzii de sânge.

În ciuda faptului că medicii nu aveau prea multe cunoştinţe în privinţa tratamentului pentru pacienţi precum Ouchi era clar că el nu va supravieţui. Dar cu toate acestea el a fost ţinut în viaţă 83 de zile, timp în care medicii au încercat prin diverse metode să-i îmbunătăţescă condiţia.

Dar de ce a fost ţinut în viaţă? Au fost testate anumite tratamente pentru efectele radiaţiilor. Numai doctorii ştiu răspunsul pentru astfel de întrebări.

Imaginea de mai jos este dovada chinurilor prin care a trecut acest om.

gandul monden