La doar 19 ani descoperea o tehnologie care revoluţiona industria analizelor medicale. Acum este cea mai tânără femeie din lume devenită miliardar prin propriile puteri

Elizabeth Holmes a fondat Theranos, o companie revoluţionară din domeniul medical, la scurt timp după ce a ieşit din adolescenţă. Prin intermediul unei tehnologii brevetate de Holmes pe când era studentă, pacienţii pot oferi probe de sânge pentru 30 de teste comune într-un mod mai rapid, mai eficient şi mai ieftin. 0

Practic, cu o singură înţepătură în deget şi câteva picături de sânge, laboratoarele Theranos pot face o multitudine de analize, la un preţ mult mai redus decât în laboratoarele obişnuite.

Holmes a absolvit Stanford University şi a fondat Theranons în 2003, la vârsta de doar 19 ani. Tânăra deţine o serie de brevete pentru invenţii legate de analize medicale.

Moartea unchiului ei din cauza cancerului a fost momentul care a determinat-o pe Elizabeth să descopere o motodă mai rapidă şi mai ieftină de descoperire a problemelor de sănătate.

În 2014, firma fondată de ea a atras o rundă de investiţii de 400 milioane de dolari, care a ridicat valoarea de piaţă a companiei la 9 miliarde de dolari. Cum tânăra deţine 50% din afacere, averea ei este estimată la 4,5 miliarde de dolari.

Astfel, în 2014 Holmes, pe atunci în vârstă de 30 de ani, a fost numită cea mai tânără femeie din lume devenită miliardar prin propriile puteri.

 

gandul financiar