Mesajul transmis de Klaus Iohannis, după ce a vizitat locul fostelor Turnuri Gemene

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au vizitat memorialul ridicat, la New York, pe locul fostelor Turnuri Gemene, şeful statului subliniind, într-o postare pe Facebook, că “lumea noastră nu trebuie să mai cadă pradă urii, care răpeşte vieţi şi mutilează destine”.

Sursa: Klaus Iohannis – Facebook

0

“Am fost foarte mişcat să păşesc, la New York, pe locul fostelor Turnuri Gemene, acest spaţiu al tragediei americane de la 11 septembrie 2001. Atunci, am fost cu toţii martorii unui adevăr dureros şi ai unei lecţii categorice: intoleranţa aduce crimă şi terorismul trebuie combătut în fiecare zi. Lumea noastră nu trebuie să mai cadă pradă urii, care răpeşte vieţi şi mutilează destine”, a scris Klaus Iohannis, pe contul său de Facebook.

“În toţi aceşti ani, românii şi-au arătat solidaritatea cu poporul american nu din obligaţie, ci din credinţa că libertatea este cea mai importantă valoare a omului şi că rănile unei naţiuni pot fi alinate doar prin solidaritate şi prin acţiune concretă împotriva celor care atentează la valorile sale”, a adăugat el.

Mesajul postat pe Facebook este însoţit de câteva fotografii care îi înfăţişează pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe soţia sa, Carmen Iohannis, la memorialul închinat victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001.

gandul politica