Directorul audiat ca martor în dosarul Apa Nova neagă că în companie s-ar fi făcut ilegalităţi

Directorul executiv al companiei Apa Nova Bucureşti, Mihai Savin, care se ocupă de achiziţiile publice în cadrul companiei, audiat ca martor în dosarul Apa Nova, neagă că la Apa Nova Bucureşti s-ar fi făcut ilegalităţi legate de contractul de concesiune sau că s-ar fi cumpărat aparate de filaj. 0

Directorul executiv din cadrul Apa Nova audiat, marţi, timp de două ore, ca martor, la DNA Ploieşti a negat, la ieşirea din sediul instituţiei, că în cadrul companiei s-ar fi făcut ilegalităţi legate de contractul de furnizare a apei potabile şi a Serviciului de Canalizare pentru bucureşteni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Există un mecanism al contractului de concesiune care e bine reglementat”, a spus Mihai Savin întrebat dacă reprezentanţi ai intereselor firmei au dat şpăgi pentru a obţine majorarea tarifului încasat de la bucureşteni.

De asemenea, întrebat dacă s-au făcut ilegalităţi la Apa Nova cu privire la contractul de concesiune, Savin a răspuns: “În niciun caz”.

Directorul executiv al Apa Nova Bucureşti a negat, de asemenea, că la nivelul companiei s-ar fi cumpărat aparate de filaj.

Savin a fost citat ca martor la sediul DNA Ploieşti în dosarul în care procurorii i-au pus sub acuzare pe Costin Berevoianu, fostul consilier personal al primarului suspendat Sorin Oprescu, pe fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu şi pe omul de afaceri Ovidiu Semenescu, puşi sub control judiciar şi suspectaţi de infracţiuni de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.

În acest dosar, procurorii susţin că la nivelul Apa Nova funcţiona inclusiv un “serviciu de securitate” din care făceau parte foşi angajaţi ai unor servicii de informaţii al căror rol era acela de a se asigura că din companie nu se scurg informaţii legate de presupusule ilegalităţi produse la Apa Nova Bucureşti.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Savin ar fi fost angajat la Compartimentul Achiziţii al Apa Nova cu sprijinul lui Costin Berevoianu, fostul consilier personal al primarului suspendat Sorin Oprescu.

“Berevoianu Costin a determinat angajarea în cadrul S.C. Apa Nova S.A. a numiţilor Chiru Epsică la Compartimentul Producţie, respectiv Mihai Savin la Compartimentul Achiziţii. Prin intermediul acestor două persoane, Berevoianu Costin a avut tot timpul controlul asupra relaţiei dintre Apa Nova şi o parte din furnizori de produse şi servicii. Partea de consumabile gen substanţe pentru tratarea apei este gestionată la nivelul Compartimentului Producţie în beneficiul firmelor unde Berevoianu Costin are interese financiare”, se arată în documentele DNA.

Conform unor surse judiciare, la sediul DNA Ploieşti au fost citate şi sunt aşteptate să se prezinte, în cursul zilei de marţi, şi alte persoane din conducerea companiei Apa Nova Bucureşti, pentru a fi audiate ca martori.

Costin Berevoianu, fostul consilier al primarului suspendat Sorin Oprescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu şi omul de afaceri Ovidiu Semenescu, au fost reţinuţi, joi seară, de DNA Ploieşti în dosarul de corupţie în care este vizată compania Apa Nova, ulterior fiind puşi sub control judiciar de Tribunalul Prahova.

Joi, procurorii DNA Ploieşti au ridicat documente de la Apa Nova, Primăria Sectorului 1 şi Primăria Capitalei, într-un dosar care vizează fapte de corupţie ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societăţii. De asemenea, anchetatorii au făcut percheziţii şi la cinci locuinţe şi sedii de firme care au legătură cu faptele vizate. Vineri, procurorii DNA Ploieşti au ridicat documente de la sediul Apa Nova Ploieşti, care are contract cu autorităţile din municipiu.

Potrivit DNA Ploieşti, Semenescu, administrator al unor societăţi comerciale şi reprezentant neoficial al unui grup de firme străin din care face parte şi SC Apa Nova SA la data faptelor, a fost reţinut pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi două infracţiuni de cumpărare de influenţă.

Conform sursei citate, Vlad Octavian Moisescu, aflat sub control judiciar în altă cauză, şi Costin Berevoianu, consilier personal al primarului general al Capitalei în perioada 2008-2015, au fost reţinuţi pentru trafic de influenţă.

Procurorii arată că, în perioada 2008-2015, Semenescu, Moisescu şi Berevoianu şi-au traficat influenţa pe care o aveau la reprezentanţii unor instituţii publice din România (în principal, la Primăria Generală, Consiliul General ale municipiului Bucureşti, Primăria şi Consiliul Local ale Sectorului 1 Bucureşti) în beneficiul agenţilor economici care fac parte dintr-un grup de firme străin, obţinând în schimb de la reprezentanţii acestora sume importante de bani.

gandul actualitate