A murit Lucreţia Ciobanu. Interpreta de muzică populară avea 91 de ani

Îndrăgita interpretă de muzică populară Lucreţia Ciobanu a încetat din viaţă la vârsta de 91. 0

LUCREŢIA CIOBANU a murit. “S-a stins din viaţă Doamna Munţilor, Lucreţia Ciobanu!Rămas bun!”, este mesajul postat pe Facebook de realizatoare TV Iuliana Tudor.

Născută în 27 octombrie 1924, în localitatea sibiană Toparcea, Lucreţia Ciobanu, a primit în urmă cu doi ani titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Sibiu pentru modul în care a promovat folclorul din zona, scrie România TV.

“V-am cântat peste 50 de ani fiindcă v-am iubit. Nu puteam să trec peste cântecele noastre. Aveam un glas cu care eu puteam să cant orice. Nu am făcut-o pentru că mi-aţi fost nespus de dragi. Niciodată  nu s-au cântat ciobanii mai mult că acum…Ne-am născut în inima ţării şi sunt sigură că noi avem cel mai pur folclor din Ţara Românească”, spunea Lucreţia Ciobanu în 2013, în ziua în care i s-a înmânat titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului Sibiu, pe scena din Piaţă Mare a Sibiului, unde a susţinut un concert de neuitat.

Laureată a Festivalului Mondial al Tineretului în anul 1953, intepreta a fost numită “Doamna Munţilor” datorită repertoriului păstoresc pe care l-a abordat . De-a lungul carierei a făcut cunoscute tradiţiile şi obiceiurile de Mărginimea Sibiului.

În ziua de 2 august 2013, într-o ceremonie care a avut loc în Piaţa Mare din municipiul Sibiu, în cadrul celei de-a XXI-a ediţii a festivalului de folclor Cântecele Munţilor, Lucreţia Ciobanu a primit titlul onorific de Cetăţean de Onoare al judeţului Sibiu.

gandul actualitate