Cinema Favorit va fi dărâmat. Cum va arăta noul mall cultural. GALERIE FOTO

Centrul Cultural “Favorit” din Drumul Taberei urmează să fie construit “de la zero” pe amplasamentul actualului cinematograf “Favorit”, imobilul fiind preluat de curând în administrare de Primăria Sectorului 6 de la RADEF. Noul mall cultural, aşa cum a fost denumit, va avea o sală de spectacole “versatilă” pentru teatru, cinema şi concerte cu o capacitate de 700 de locuri, concurând astfel cu marile săli de spectacole din Bucureşti.

FOTO: aarc.ro

0

Conform planurilor de construcţie a noului mall cultural, Centrul Cultural Favorit va fi dotat cu o sală de de spectacole “versatilă” pentru teatru, cinema şi concerte cu o capacitate de 700 de locuri şi o scenă de 120 mp, concurând astfel cu marile săli de spectacole ale Capitalei. Dedesubt, urmează să fie amenajată o zonă destinată orchestrei, scrie B365.ro.

Galerie foto

Mall Favorit Mall Favorit Mall Favorit Mall Favorit vezi galeria 7 foto

De asemenea, Centrul Cultural Favorit ar urma să aibă o sală de lectură-bibliotecă, cu acces liber la raft, două săli multifuncţionale de conferinţe, cu capacitatea de 50 de locuri fiecare, şi mai multe zone de alimentaţie publică cu bar şi cafenea. Foaierul sălii de spectacol se va desfăşura pe o suprafaţă de 450 mp, iar transportul vizitatorilor la etajele superioare se va face cu liftul.

Noua clădire va beneficia de instalaţie de control acces şi antifurt, internet wireless, iar ecranul cinematografului va fi acţionat electric. În plus, spectatorii vor avea parte de efecte speciale cu fum şi ceaţă, plus un sistem surround de sonorizare în plafon şi pereţi. Sălile de conferinţe vor fi şi ele de ultimă generaţie, în dotări fiind incluse sisteme audio cu căşti wireless. Pereţii amovibili (mişcători) vor permite organizatorilor să dimensioneze sălile în funcţie de necesităţile clienţilor astfel încât, la spectacolele de mare anvergură, să poată fi suplimentat numărul de locuri. În plus, construcţia va fi prevăzută cu adăpost de apărare civilă, la subsol.

Din vechea clădire a cinematografului “Favorit” nu va rămâne mare lucru, noua construcţie păstrând practic doar câţiva pereţi de legătură cu subsolul, după cum spune arhitectul Radu Teacă, cel care a conceput noul design al viitorului Centrul Cultural Favorit.

“Imobilul, aşa cum era el, nu merită să fie restaurat – nici ca funcţionalitate, nici ca spaţii suplimentare pe care le presupune un centru destinat comunităţii. Nici structura veche a clădirii nu ar mai avea valoare, fiind realizată înainte de normativele din ’77”, a argumentat arhitectul Radu Teacă. Acesta a menţionat că, totuşi, e posibil să se păstreze vechea firmă a cinematografului, care va fi expusă în holul de primire al noului mall cultural.

gandul actualitate