Contrabandist de ţigări la 18 ani. Unde şi-a tânărul marfa

Imaginaţia contrabandiştilor de ţigări nu are limite. Poliţiştii de frontieră au descoperit ţigări ascunse în încălţămintea unui tânăr care se deplasa pe bicicletă, în instalaţia de aer condiţionat a unui autocar şi în anexa unui imobil. În acţiunile de contrabandă sunt implicaţi tot mai des tineri cu vârste sub 25 de ani. 0

Politiştii de frontieră de la Sighetu Marmaţiei au descoperit luni într-o anexă a unui imobil din comuna Ulma, judeţul Suceava, aproximativ 9.700 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană ce urmau să fie comercializate pe piata neagră din România.

Ţigările în valoare de 97.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, a anunţat Biroul de presă al Poliţiei de Frontieră. Două persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă,

“În data de 28 septembrie a. c., la nivelul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, în baza unor date conform cărora într-o anexă gospodărească de pe raza localităţii Ulma este depozitată o cantitate de ţigări, s-a declansat o acţiune specifica pe linia combaterii contrabandei. Astfel, în jurul orei 11.35, un echipaj al poliţiei de frontieră s-a deplasat la imobilul respectiv, unde cu acordul proprietarului, au efectuat un control, fiind astfel descoperite într-o anexa, 11 colete cu ţigări, de provenienta ucraineană”, se arată în comunictul de la IGPF.

Cele 11 colete conţineau 9.690 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.
Politiştii de frontieră au stabilit că în activitatea infracţională sunt implicaţi doi tineri din comuna Ulma – Vasilica C., în vârstă de 21 de ani şi Adrian M., de 26 ani.

Peste 18.000 de ţigarete ascunse în instalaţia de aer condiţionat a unui autocar şi în încălţămintea unui tânăr

Politiştii de frontieră din Galaţi, împreună cu lucrători vamali, au descoperit peste 900 pachete de ţigări, ascunse în instalaţia pentru aer condiţionat a unui autocar, condus de un cetăţean ucrainean, precum şi în şaua unei biciclete şi în încălţămintea unui tânăr. 

“Astăzi, 29.09.2015, în jurul orei 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Galati-rutier s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţara, conducând un autocar marca Setra, cursa regulată Odesa – Varna, cetăţeanul ucrainean Anatolii D., în vârstă de 51 ani. Pentru valorificarea unei informaţii, echipa comună formată din politisti de frontieră şi inspectori vamali a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în instalaţia pentru aer conditionat a autocarului, 18.000 de ţigarete de diferite mărci”, potrivit unui comunicat al IGPF.

Ţigările au fost confiscate, iar cetăţeanul ucrainean a fost sancţionat cu amendă de 6.000 lei.
   
Luni, la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iasi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, doi cetăţeni români, în vârstă de 18, respectiv 22 ani, care călătoreau cu două biciclete.

Politiştii de frontieră şi inspectorii vamali au descoperit 260 de ţigarete ascunse în şaua unei biciclete şi în încălţămintea unuia dintre bărbaţi.

Ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei doi cetăţeni români au fost sancţionati cu avertisment.

 

gandul financiar