Designerul vestimentar „veteran” Ralph Lauren a luat o decizie categorică, într-un moment greu pentru compania sa

Ralph Lauren, celebrul designer vestimentar care a redefinit moda în SUA, timp de mai multe decenii, va renunţa la funcţia de director general al casei sale de modă, înfiinţate în urmă cu 48 de ani. Stefan Larsson, fost director la H&M şi preşedinte la Old Navy (Gap), îl va înlocui pe Lauren la cârma imperiului său. 0

Lauren, în vârstă de 75 de ani, a declarat pentru New York Times, citat de time.com, că doreşte să păstreze un rol activ în cadrul companiei, în calitate de preşedinte executiv şi director de creaţie.

Decizia sa survine după un an dificil pentru compania Iconic, al cărei venit a scăzut cu 5,3% de la an la an, în timp ce acţiunile s-au depreciat cu 44%.

Larsson, un „veteran” al retailerului de haine şi accesorii vestimentare H&M, a preluat conducerea Old Navy în 2012 şi a reuşit să revigoreze brandul.

Chiar şi atunci când vânzările companiei-mamă Gap au scăzut, Larsson a menţinut brandul Old Navy pe câştig.

Larsson se va alătura consiliului de supraveghere din noua companie în luna noiembrie, preluând funcţia de CEO.

Ralph Lauren se alătură altor nume mari din industria americană a modei, care au renunţat la funcţiile de conducere în companiile lor.

La începutul anului, Donna Karen a demisionat de la conducerea companiei pe care o conducea. De asemenea, în 2014, înainte să moară, Oscar de la Renta a renunţat la conducerea imperiului său. Un alt titan al modei, Calvin Klein, şi-a părăsit compania în 2002.

Imperiul lui Ralph Lauren cuprinde peste 20 de branduri vestimentare, printre care şi Polo Ralph Lauren. În anii recenţi, compania sa s-a concentrat asupra aspectului luxos al brandului şi a consumatorilor internaţionali.

În acest sens, Lauren a recrutat un alt nume sonor din industrie, Valerie Hermann, care să creeze o divizie separată de lux în cadrul business-ului său. 

gandul financiar