O femeie a suferit arsuri grave pe când era bebeluş. După 38 de ani s-a întâlnit cu asistenta medicală care a îngrijit-o. GALERIE FOTO

Amanda Scarpinati avea doar trei luni atunci când un umidificator cu abur i-a provocat arsuri grave pe faţă şi mâini. A fost internată la Albany Medical Center, din New York, unde o tânără asistentă a avut grijă de ea. Acum, după 38 de ani, Amanda s-a întâlnit cu femeia care a îngrijit-o. 0

Tânăra avea poze vechi cu asistenta care o ţinea în braţe. Acestea fuseseră publicate într-un raport anual din 1977 al centrului medical. „Mă uitam la acele imagini şi vorbeam cu ea, chiar dacă nu ştiam cine este. Mă relaxa să mă uit la această femeie care părea atât de sinceră în timp ce mă îngrijea”, a declarat Scarpinati, care în copilărie a fost hărţuită de alţi copii din cauza semnelor lăsate de arsuri.

Amanda a încercat să o găsească pe asistentă în urmă cu 20 de ani, dar fără succes. Recent a încercat din nou, prin intermediul Facebook. De această dată a izbutit să afle identitatea femeii şi să ia legătura cu ea.

Asistenta este Susan Berger, fostă angajată a Albany Medical Center, unde a fost tratată Amanda. Berger este acum preşedinte executiv al Cazenovia College, din Cazenovia, New York. Cele două femei s-au întâlnit, iar Amanda spune că Susan este o persoană „grijulie şi drăguţă”, exact aşa cum pare în vechile fotografii.

Amanda şi Susan

gandul monden