ANUNŢ BOMBĂ a lui Traian Băsescu în urmă cu scurt timp. Toate zvonurile au fost confirmate. „Nu faci întotdeauna ce vrei, ci şi ce trebuie”

Cu foaia de înscriere în PMP în mână, fostul preşedinte Traian Băsescu nu exclude o candidatură la Primăria Capitalei la alegerile locale de anul viitor. Statutul de preşedinte pe care l-a avut nu l-ar mai împinge să revină la şefia instituţiei pe care a condus-o până în 2004, însă „în politică nu faci întotdeauna ce vrei, ci şi ce trebuie”, spune Băsescu, care susţine că obiectivul său este să crească PMP. 0 Să vedem. În mod cert va avea un candidat, dar să fie cu şanse. Aici vine întrebarea: Va candida Traian Băsescu la Primăria Capitalei? Doamna Udrea a alimentat varianta candidaturii dumneavoastră? Ar fi o soluţie bună candidatura dumneavoastră? Nu ştiu de unde a lăsat Elena Udrea această posibilitate. Nu spun nici nu, nici da. Abia construim un partid. Nu mi se pare că cineva care a fost preşedintele României mai intră într-o competiţie locală, dar în politică nu faci întotdeauna ce vrei, ci şi ce trebuie. Este cale lungă până acolo.

Citeste mai mult: adev. ro/nvj7or

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, joi, că până în 10 octombrie se va înscrie în PMP, menţionând că vrea să creeze “un partid nou, care să nu fi fost implicat în toate compromisurile perioadei de tranziţie” şi că nu neapărat trebuie să fie “autoritatea executivă zero” a formaţiunii.

Întrebat dacă va fi preşedintele PMP, Băsescu a spus că „nu ştie”. „Nu ştiu. Va trebui să găsim o formulă. Cert este că până pe 10 octombrie mă voi înscrie în Partidul Mişcarea Populară, aici nu mai există dubii”, a spus el, la Adevărul Live.

Băsescu a adăugat că obiectivul său este este acela de a construi un partid nou care să devină a treia forţă politică.

“Eu nu am luat decizia de a fi preşedintele partidului, pentru că obiectivul meu este să construiesc un partid, plecând de la experienţa pe care o am, ceea ce nu înseamnă că neapărat trebuie să fiu autoritatea executivă zero a partidului, este suficientă şi autoritatea politică pe care o am”, a adăugat fostul preşedinte.

Ca să-şi atingă obiectivul Traian Băsescu n-ar zice nu şi unei candidaturi la Primăria Capitalei, invocată de altfel şi de Elena Udrea. 

„Nu ştiu de unde a lăsat Elena Udrea această posibilitate. Nu spun nici nu, nici da. Abia construim un partid. Nu mi se pare că cineva care a fost preşedintele României mai intră într-o competiţie locală, dar în politică nu faci întotdeauna ce vrei, ci şi ce trebuie. Este cale lungă până acolo”, a mai spus Băsescu.

gandul actualitate