Profesor de sport, acuzat că a fotografiat eleve în toaleta unei şcoli din Bucureşti

Părinţii unor eleve de 8 ani de la Şcoala 164 îl acuză pe profesorul de sport că ar fi făcut fetiţelor poze în toaleta instituţiei de învăţământ. Cazul a ajuns şi la Poliţie. 0

La sesizarea Ştirilor TVR, Inspectoratul şcolar cere înlocuirea profesorului de la clasa respectivă şi a început o anchetă. Părinţii susţin că profesorul le vorbeşte urât copiilor, intră frecvent peste fetiţe în vestiare şi are un comportament nedidactic faţă de elevi.

Totul s-a întâmplat acum o săptămână, în timpul orei de educaţie fizică de la o clasă a II-a. Părinţii povestesc că profesorul de educaţie fizică ar fi intrat peste câteva eleve de 8 ani la toaletă şi le-ar fi fotografiat cu telefonul mobil.

Părinţii au cerut explicaţii profesorului. Acesta neagă însă incidentul. Cum conducerea şcolii nu a luat nicio măsură, au sesizat Inspectoratul şcolar.

Profesorul Toma Silvestru va fi acum cercetat disciplinar de o comisie numită de consiliul de administraţie al şcolii.

Echipa Ştirilor TVR a încercat fără succes să stea de vorbă cu cineva din conducerea şcolii şi cu profesorul de sport. Directoarea instituţiei de învăţământ a transmis că este prea ocupată pentru a da declaraţii.

Părinţii copiilor au depus plângere la secţia 22 de Poliţie pe numele profesorului. Vor să alerteze şi Direcţia pentru protecţia copiilor.

În funcţie de încadrarea juridică a faptei, cazul ar putea fi  trimis spre soluţionare poliţiştilor de la Brigada de Crimă Organizată.

gandul actualitate